17 Haziran 2015 Çarşamba

Çilek Reçeli Tarifi !

Tatil dönüşünde Aydından dönerken yol üstündeki satıcılardan kasayla çilek almıştık, anneannem çilekleri görünce; "bu kadar çileği yiyemeyiz birazını reçel yapalım"dedi bizde kolları sıvadık.

Bende bir yandan anneanneme yardım edip bir yandanda reçelin yapılışını ve tarifini öğrendim. Ne yani o kadar yıllık tescilli evkızı Süpürgelicadı çilek reçelinin nasıl yapıldığını bilmiyomu deselerdi cık cık .


İşte tarif ve yapılış aşamasından bir kaç fotoğraf ;

Reçel için gerekli olan malzemeler:

Gizli malzemeyi söylüyorummmm, sevgi efendim ne yaparsak sevgiyle yapıyoruz.

Ve pek tabii çilek, miktarı size kalmış.

Şekere gelicek olursak eğer bir kilo çilek kullanırsak bir kiloya yakın şeker iki kilo çilek kullanırsak bir buçuk kilo kadar şeker kullanıyoruz tabi bizim çileklerimizin kendisi şeker gibiydi bu durumda çileğin cinsine ve lezzetine göre şeker artırılabilir ama  azaltılamaz şekerin reçeldeki bi rolüde reçelin bozulmamasını sağlamak zira.

Son olarak bir çay kaşığı tereyağ.

Öncelikle çileklerimizi yıkıyoruz yıkadığımız çileklerimizin saplarını ve yapraklarını kesip ayıklıyoruz daha sonra çilekleri plastik olmayan bir kaba alıp şekerini üzerine ekliyo ve bir gece bekletiyoruz ertesi gün tencereye alıp -emaye tencere olursa reçel daha güzel olurmuş efendim öyle diyolla- yarım saat kadar kaynatıyoruz altını kapatmaya yakın tereyağımızıda içine atıp altını kapattığımız reçelimizi soğumaya bırakıyoruz. Veee ta ta taaam reçelimiz hazır soğuyan reçeli bir kavanoza boşaltıp ağzını sıkıca kapıyor ve ve Ramazanın gelişiyle sahurlarda ve sonrasında sene boyunca sabah kahvaltılarında kaymağın üstüne sürüp afiyetle yiyoruz.


yummy

reçelimiz kaynıyo kaynarkende etrafa güzel kokular yayılıyo

ta da da daaamm!
Bizim reçelimiz çok lezzetli oldu anneannemin ellerine sağlık. Çilek mevsimi geçmeden bu reçelden yapılmalı zat-ı şahaneleri benim en bi sevdiğim reçel olur.

Hayırlı Ramazanlar ve yapan olursa afiyetler şifalar olsun efendim.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

birevkızı Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template